top of page
Αναζήτηση
  • emaef

Η παρουσίαση στη Φλώρινα του βιβλίου "Σλαβόφωνοι και Πρόσφυγες"

Έγινε ενημέρωση: 23 Αυγ 2020

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας για την παρουσίαση του βιβλίου του Ραϋμόνδου Αλβανού με τίτλο «Σλαβόφωνοι και Πρόσφυγες: Κράτος και πολιτικές ταυτότητες στη Μακεδονία του Μεσοπολέμου».


Την παρουσίαση διοργάνωσαν το βιβλιοχαρτοπωλείο «Μιχάλης Τσιώκας», η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, οι Εκδόσεις Επίκεντρο και ο Δήμος Φλώρινας.


Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα από την πρόεδρο της ΕΜΑΕΦ Ρένα Κουρεμένου, φιλόλογο, υπ. Διδάκτορα Παιδαγωγικού τμ. Δημοτικής Εκπαίδευσης και διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας.


Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Γιάννη Κιοσέ, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλη Χάτζιο και την αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Άννα Σπύρτου.


Το βιβλίο παρουσίασαν ο Αντρέας Π. Ανδρέου, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και η Σοφία Ηλιάδου – Τάχου, καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας και Ιστορίας της εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.


Το λόγο πήρε, ασφαλώς, και ο ίδιος ο συγγραφέας, Ραϋμόνδος Αλβανός, ιστορικός, επιστημονικός συνεργάτης τμματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και επιστημονικός υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.


Ακολούθησε η Στέλλα Κασίδου, Ε.ΔΙ.Π. του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας και μέλος της Ε.Μ.Α.Ε.Φ., με την παρουσίαση της διδακτικής πρότασης «Ντόπιοι και πρόσφυγες στη Βασιλειάδα Καστοριάς: μία διδακτική πρόταση τοπικής –και όχι μόνο– ιστορίας για τον Μεσοπόλεμο».


Αμέσως μετά παρουσιάστηκε φωτογραφικό οδοιπορικό, ζωντανά ενορχηστρωμένο, με τίτλο: «Η μνήμη. Η ιστορία. Η λήθη;» του Παναγιώτη Κεφαλά, εκπαιδευτικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και υποψήφιου διδάκτορα Ιστορίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1915 -1919).


Ο διάλογος με το κοινό ήταν ιδιαίτερα ζωηρός, καθώς τέθηκαν πολλά ερωτήματα και ακούστηκαν πολλές απόψεις, ενίοτε και σε έντονο ύφος. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Κασκαμανίδης, δρ. Παιδαγωγικής, δάσκαλος 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και μέλος Ε.Μ.Α.Ε.Φ.

Πηγή: neaflorina.gr

48 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page